De verkiezingen

Stem SAMEN0164!

Waar loopt u tegenaan als inwoner of ondernemer van onze gemeente Bergen op Zoom? Wilt u wat vragen of heeft u wat te zeggen over de politiek of de gemeente? De deur staat altijd open.

SAMEN0164 staat klaar om werk te maken van wat we de afgelopen drie jaar hebben ingezet. We willen daar samen met u op doorpakken.

Verdient ons enthousiasme en inzet  uw stem? Stem SAMEN0164!

flyer SAMEN0164

Verkiezingsprogramma

Een beter Bergen op Zoom: het is je gegund

SAMEN0164 gunt de inwoners van Bergen op Zoom een mooie gemeente. De grote problemen waarin de gemeente op dit moment verkeert bieden kansen om van Bergen op Zoom weer de mooiste gemeente van de regio te maken. SAMEN0164 zoekt daarbij de samenwerking: met een kundig en transparant gemeenteapparaat en met burgers die overlopen van de creativiteit en expertise. De kiezer die Bergen op Zoom een mooie toekomst gunt, stemt SAMEN0164.

Drie jaar geleden begon Reinoud Krijnen SAMEN0164 als eenmansfractie, die in korte tijd bekend werd als vastbijtend, met maar één belang voor ogen: dat van de burgers van Bergen op Zoom. De politiek moet niet in een kamertje gaan zitten om te bepalen wat goed is voor een ander, die moet midden in de maatschappij staan, weten wat er speelt, luisteren naar mensen, ze de juiste weg helpen vinden als ze problemen ervaren, zorgen dat die problemen op de politieke agenda komen en vooral altijd benaderbaar zijn en luisteren. Dat is SAMEN0164 in een notendop.”

Inmiddels heeft SAMEN0164 een kundige groep mensen om zich heen verzameld, die samen de kieslijst van SAMEN0164 vormt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op die lijst staan mensen die stuk voor stuk de gemeente een betere toekomst gunnen, allemaal inwoners van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat die zich zorgen maken over hoe de gemeente wordt bestuurd en daarom in de politiek willen gaan.

Eigenlijk zitten we als gemeente in een fantastische situatie, want het kan alleen maar beter worden. Het kan niet alleen beter, het moet ook beter. Bergen op Zoom heeft grote behoefte aan een betere en transparante bedrijfsvoering binnen de gemeente, aan een oplossing voor de financiële problemen waarin de gemeente verkeert, aan financiële stabiliteit en stabiliteit op het gebied van WMO en Jeugdzorg. SAMEN0164 weet dat die doelen gehaald kunnen worden door samen te werken.

Wanneer gemeente en burgers elkaar vinden en hun creativiteit, ervaring en expertise bundelen kunnen er mooie dingen ontstaan. Deze stad barst van de kwaliteit en als we elkaar wat gunnen, dan kan die kwaliteit zichzelf versterken. We moeten goede buren zijn. Als je je buur wat gunt, dan gunt hij jou ook wat. Als het hem goed gaat, gaat het jou ook goed. Het gemeentelijke apparaat moet het ondernemers mogelijk maken om te ondernemen, burgers en raadsfracties moeten soms verder durven kijken dan de eigen belangen ofwel het bredere plaatje een kans geven. Onze gemeente verdient dat. Vergelijk het met de Vastenavend, het mooiste feest dat er bestaat. Tijdens de Vastenavend vieren we iets waarvan we allemaal blij worden, dan delen we iets dat de hele gemeente naar een hoger plan tilt. Wij kunnen dat in Bergen op Zoom. SAMEN0164 wil klaarstaan voor de inwoners van Bergen op Zoom, zodat ze gehoord worden, zodat hun problemen op de agenda komen en zodat ze elkaar vinden op weg naar een stad waar de saamhorigheid ook buiten de Vastenavend ervoor zorgt dat dit de mooiste gemeente is om in te wonen. Dat gunnen we iedereen.

Bekijk onze speerpunten

Verkiezingslijst

SAMEN0164 neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezing van Bergen op Zoom in maart 2022 met de volgende verkiezingslijst:     

1      Reinoud Krijnen, Halsteren

2      Jan Bruijs, Bergen op Zoom

3      Ronald van Oosterhout, Bergen op Zoom

4      Eric Gillesen,  Bergen op Zoom

5      Harm Huijsmans,  Halsteren

6      Jente Krijnen, Bergen op Zoom

7      Bram van Egeraat, Bergen op Zoom

8      Alexander Kreulen, Halsteren

9      Paul Brouwer, Bergen op Zoom

10    Rob van Tilborg, Bergen op Zoom

11    Annette Suwijn, Lepelstraat

12    Leon van Wijk, Lepelstraat

13    Angela Krijnen-van Oorschot, Halsteren

14    Jolanda Bazen, Halsteren

15    Dimph Voesenek, Halsteren

16    Sophie Kreulen-Mientjes, Halsteren

18    Gijs Versnel, Bergen op Zoom

19    Anya Werdler, Bergen op Zoom

20    Loes Koudenburg-Lor, Bergen op Zoom

21    Bianca van Tilborg, Halsteren

22    Macey Hompes, Bergen op Zoom

Verkiezingslijst Samen0164 Bergen op Zoom