Over ons

SAMEN0164

Drie jaar geleden begon Reinoud Krijnen SAMEN0164 als eenmansfractie, die in korte tijd bekend werd als vastbijtend, met maar één belang voor ogen: dat van de burgers van Bergen op Zoom. De politiek moet niet in een kamertje gaan zitten om te bepalen wat goed is voor een ander, die moet midden in de maatschappij staan, weten wat er speelt, luisteren naar mensen, ze de juiste weg helpen vinden als ze problemen ervaren, zorgen dat die problemen op de politieke agenda komen en vooral altijd benaderbaar zijn en luisteren. Dat is SAMEN0164 in een notendop.”

Inmiddels heeft SAMEN0164 een kundige groep mensen om zich heen verzameld, die samen de kieslijst van SAMEN0164 vormt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op die lijst staan mensen die stuk voor stuk de gemeente een betere toekomst gunnen, allemaal inwoners van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat die zich zorgen maken over hoe de gemeente wordt bestuurd en daarom in de politiek willen gaan.

Wat hebben wij bereikt

De eenmansfractie SAMEN0164 heeft vanuit de oppositie de afgelopen jaren het gemeentebestuur met het gezicht op de feiten gedrukt, de financiële bedrijfsvoering moet verbeteren. Wanneer het huishoudboekje van de gemeente niet op orde komt, gaat dit ten koste van gemeentelijke taken. De gemeente Bergen op Zoom heeft hoge schulden, die alleen kunnen worden afgebouwd door een gezonde financiële exploitatie. De financiële problemen kunnen worden opgelost door de gemeentelijke organisatie efficiënter in te richten, zodat de bedrijfsprocessen goed op elkaar zijn afgestemd. Dan pas kan de samenwerking niet alleen intern, maar vooral met de samenleving en andere organisaties worden verbeterd. Dit stelt eisen aan niet alleen communicatie over de uitvoeringprocessen van het beleid, maar ook aan de strategische en tactische kwaliteiten daarvan. Communicatie is het smeermiddel om iedereen betrokken en enthousiast te houden voor de lange weg die we hebben te gaan. Onze gemeente staat onder grote druk en SAMEN0164 blijft op een constructieve manier invloed uitoefenen om dat te verbeteren. En indien nodig met Code Rood-brieven.

Wat willen wij?

SAMEN0164 heeft het doel om te streven naar een samenleving waarin het goed wonen, verblijven en werken is. Uitgangspunt is het dienen van het algemeen belang van de Gemeente Bergen op Zoom en  te waarborgen en een correcte eerlijke behandeling van burgers en ondernemers door de overheid.