Bergen op Zoom heeft nog meer last van instabiele kademuren: gemeente wil instorten voorkomen met flink wat zandzakken

BERGEN OP ZOOM – Ook de kademurn aan de Noordzijde Haven in Bergen op Zoom zijn onstabiel blijkt uit nieuw onderzoek. De gemeente stelt een parkeerverbod in en gaat op korte termijn beide zijden van de kademuren stutten met zandzakken om verzakking dan wel instorting te voorkomen.

Wortels verwijderen

Ook die wildgroei van bomen en planten pakt de gemeente nu aan, laat Stander weten. Een deel van het onkruid is inmiddels verwijderd. ,,Wortels van bomen halen we uiteraard weg. Juist die zorgen voor schade aan de muren. Bij het Ravelijn hebben we destijds precies hetzelfde gedaan.” De gemeente laat in een brief aan bewoners weten dat het ‘binnen enkele weken’ start met het plaatsen van zandzakken. start binnen enkele weken met het plaatsen van de zandzakken. Tot die tijd blijft het parkeerverbod van kracht.

Een definitie­ve oplossing laat tot nog zeker tot 2023 op zich wachten

Raadslid Reinoud Krijnen (Samen 0164) heeft inmiddels vragen gesteld over de gang van zaken. Hij vreest dat de tijdelijke maatregelen de gemeente uiteindelijk extra geld kosten en pleit voor een structurele oplossing.