De Krabben weer de dupe: ‘We gaan door het stof!’

Bergse Bode (door Remko Vermunt)   23-10-2019 

BERGEN OP ZOOM – De sluiting van zwembad de Schelp kan voor zwem- en waterpolovereniging De Krabben niet op een slechter moment komen. Het afgelopen anderhalf jaar, tijdens de renovatie van De Schelp, is de vereniging veel leden verloren en net nu ze weer bezig zijn in een nieuw seizoen in het vernieuwde zwembad, is De Schelp wederom gesloten.

“Spijtig genoeg zijn de gebruikers, waaronder de Krabben, weer zwaar de dupe”, stelt Ferry van Vegchelen namens de vereniging. “We komen vanuit een zeer diep dal en gaan nu weer door het stof.” De zwevereniging kan voor haar trainingen en wedstrijden niet meer terecht in het zwembad en moet daarom weer uitwijken naar andere locaties in de regio. Dat zorgt voor flinke frustraties. “Zeker omdat het totaal onbekend is wanneer de Schelp weer opengaat.” Ook is bij de vereniging niet duidelijk wie nu eigenlijk de verantwoording neemt om weer terug open te gaan.

De frustratie van de zwem- en polovereniging werd ook opgemerkt door Reinoud Krijnen van de politieke partij Samen0164. “Zwem- en waterpolovereniging De Krabben zit wederom zonder zwembad. Hoe kan het dat we na goed een maand een pas gerenoveerd zwembad moeten sluiten?”, vraagt Krijnen dan ook aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil dan ook weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar ook welke acties de gemeente gaat ondernemen. “Welke acties gaat u ondernemen wanneer een storing optreedt tijdens zwem- of waterpolowedstrijden? Hoe gaat u er voor zorgen dat de wedstrijden op dezelfde dag kunnen worden afgerond?”