Lijst 13: Bergs geluksgetal?

Lijst 13 laat zich niet stigmatiseren door wat een ongeluksgetal lijkt. In Italië is het namelijk een geluksgetal, en na deze gemeenteraadsverkiezingen wordt het dan misschien ook voor Bergen op Zoom. Sterker, 13 blijkt in de numerologie te staan voor transformatie, verandering, innovatie en vernieuwing.

“Dit is je kans om te stemmen”, zegt SAMEN0164-lijsttrekker Reinoud Krijnen, “Dit is het moment om iets te veranderen, om een stadsbestuur te kiezen dat doorpakt en zorgt dat Bergen op Zoom weer kan bouwen op een goede basis. Na wat er de afgelopen jaren allemaal is misgegaan, en de enorme schuld die is opgebouwd, snap ik goed dat mensen hun interesse in de politiek zijn verloren en geen zin hebben om te stemmen. Maar dat moet je juist wél doen: nú is je kans!”

Lijst 13 is een lijst met inmiddels 22 kandidaten, waarvan 8 uit Halsteren en 2 uit Lepelstraat. Lijsttrekker Krijnen noemt zijn lijst een “enthousiaste club, vol ideeën”, die niet bestaat uit politieke dieren, maar uit aanpakkers. Met die ideeën wil SAMEN0164 zich sterk maken voor zaken van waarde. Dat wil zeggen: voldoende faciliteiten, een betaalbare cultuursector, een levendige Vastenavend, meer steun voor hardwerkende ambtenaren en constructieve ondernemersinitiatieven, meer samenwerking tussen gemeente en burgers en géén hogere gemeentelijke belastingen: “Belastingverhoging is de gemakkelijke weg”, zegt Krijnen, “dat is alleen een optie als de gemeentelijke organisatie op orde is. Anders is lastenverhoging of zaken kapot bezuinigen onacceptabel. De Bergse burger moet gewoon waar voor zijn of haar geld krijgen.”

Krijnen en zijn SAMEN0164-team hopen op minimaal drie raadszetels. Ambitie om wethouder te worden heeft Reinoud Krijnen zonder meer: “Als wethouder kun je echt wat betekenen”, zegt hij, “ik ben iemand die zich – als dat nodig is – ook bemoeit met de uitvoering. Ik wil dat de druk op de ketel blijft, net zo lang tot de gemeentelijke organisatie strak is geregeld en we kunnen gaan bouwen aan de toekomst. Ik denk in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden. Zo denken we bij SAMEN0164 allemaal. We blijven niet hangen in wat jaren niet goed is gegaan, maar kijken wat er moet veranderen om het tij te keren.  Wanneer we samen ons gezonde verstand gebruiken en daarbij het persoonlijke en partijbelang ondergeschikt maken aan het belang van de samenleving, dan krabbelt Bergen op Zoom er weer bovenop. Als 13 in Italië een geluksgetal kan zijn, dan kan Lijst 13 SAMEN0164 de gemeente Bergen op Zoom ook geluk brengen. Daar gaan we voor.”