‘Onderste steen moet boven’ na lek uit gemeenteraad Bergen op Zoom

BN-de Stem 3 november 2018 (Jan van de Kasteele)

BERGEN OP ZOOM – De onderste steen moet boven. Zo hoog neemt burgemeester Frank Petter het lekken van vertrouwelijke mails vanuit de gemeenteraad van Bergen op Zoom op. ,,Dit brengt de totale raad in diskrediet.”

Een mail die Bea Demmers, een actieve en betrokken Bergse die met regelmaat vergaderingen van de gemeenteraad bezoekt en becommentarieert, stuurde naar de gemeenteraad en het college is in de openbaarheid gekomen. Afzender: raadslid Reinoud Krijnen van de nieuwe partij SAMEN0164. Krijnen splitste zich onlangs af van het CDA. Via een mailadres met zijn naam is de mail van Demmers doorgestuurd. ,,Maar dat heb ik niet gedaan”, beweert Krijnen stellig. ,,Ik heb twee totaal andere emailadressen.” Hij snapt er niks van. ,,Mijn integriteit als raadslid staat op het spel.”

Deuk

Burgemeester Frank Petter vindt dat Krijnen zo snel mogelijk aangifte moet doen van het voorval. En dat de politie dit grondig onderzoekt. Hij wil voorkomen dat de samenwerking in de gemeenteraad van Bergen op Zoom ‘een gevoelige deuk’ oploopt. ,,Wantrouwen ten opzichte van elkaar heeft immers nog nooit iets positiefs opgeleverd”.