Ongebruikte fietsenstalling kost Bergen op Zoom 18 mille per jaar: ‘Dit snap ik niet als je zo in geldnood zit’

BN de Stem 23-3-2021 (redactie Jan van de Kasteele /foto © Pix4Profs/Marina Popova)

BERGEN OP ZOOM – De ongebruikte fietsenstalling aan de Sint Annastraat kost Bergen op Zoom ruim 18.000 per jaar aan huur. De stad verkocht het pand vorig jaar en huurt het terug. Voor een periode van acht jaar. Maar de stalling sloot eind december.

Geen veilige plek voor je fiets

De fiets is in zijn ogen in Bergen op Zoom een ondergeschoven kindje. ,,Die 18.000 euro huur kan beter in het fietsparkeren worden gestoken. De binnenstad is nu een grote fietsenstalling, iedereen plempt zijn fiets overal maar neer. Maar er is geen plek om je fiets veilig weg te zetten.”

Wie met zijn dure elektrische fiets naar de stad komt stoot zijn neus. En pakt de volgende keer dan maar de auto ziet Bruys gebeuren. Precies wat niemand wil. En hij kijkt alvast verder. ,,Bergen op Zoom wil het centrum van de voetganger maken.”

Kulargument

Met slimme camera’s en geld van de provincie wil de stad dit uitrollen. Het belang van de fiets om de stad mee in te gaan wordt er almaar groter door voorspelt hij. En het gemis aan goede voorzieningen daarmee ook. ,,De gemeente beweert dat er meer parkeerplekken voor fietsen zijn bijgekomen. We hebben geteld: het zijn er minder.”

En bewaakt is er sowieso niets. ,,Je wordt door de wethouder naar de stalling bij het NS-station verwezen. Een kulargument. Dat doet niemand.”