SAMEN0164: ‘Laat buitenzwembad ‘De Melanen’ zo snel mogelijk weer opengaan’

HALSTEREN – Als het aan Reinoud Krijnen van SAMEN0164 ligt, wordt zwembad De Melanen zo snel mogelijk geopend. Dat stelt het raadslid in een brief aan het college.

Tijdens de perikelen rondom De Schelp is volgens Krijnen al gebleken hoe waardevol zwembad De Melanen is. “Over heel Nederland zijn al geruime tijd vele buitenbaden geopend. Helaas niet in de directe omgeving van onze gemeente”, stelt Krijnen. “Corona vestigt de aandacht op een gezonde levensstijl. En zwemmen is voor iedereen. Het is niet blessuregevoelig en je gebruikt al je spieren. Er ligt een enorme kans voor zwembaden en zwemverenigingen om die trend op te pakken en van zwemmen een echte breedtesport te maken.”

Als het aan Krijnen ligt, gaat de gemeente dan ook snel aan de slag om het zwembad te openen. “Er is geen beter moment dan nu. In deze Corona-stressperiode is het van groot belang dat mensen hun gedachten kunnen verzetten en even los van alle beperkingen kunnen komen. Buitenzwemmen is een van de middelen die u als gemeente kan aanbieden. Een actieve buitensport waarbij, weliswaar beperkt, sociale contacten mogelijk zijn.”

Van het college wil Krijnen nu weten of men al in voorbereiding is om het buitenbad te openen. Zo ja, wanneer er weer gezwommen kan worden én of het college mogelijkheden ziet om het buitenbad exploitabel te maken.