SAMEN0164 wil aanpak verkeersveiligheid bij Zoomdam

Bergse Bode 20 januari 2022 (Remko Vermunt, foto Venema media)

BERGEN OP ZOOM – Heeft de gemeente al gesprekken gevoerd met de fietsersbond en scholengemeenschap ‘t Rijks over de verkeersveiligheid op de Zoomdam? Zo ja, wat zijn de adviezen die de gemeente heeft meegekregen? En wat gaat de gemeente doen met die adviezen? Dat wil Reinoud Krijnen (Samen0164) weten van het college.

Krijnen stuurde in september 2021 al een brief naar het college, nadat er ongeluk had plaatsgevonden op de Zoomdam. “De automobilist die op 6 september een fietser heeft aangereden heeft dit bij mij onder de aandacht gebracht. Hij voelde zich schuldig, terwijl mijns inzien wij als gemeente in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor de verkeersveiligheid van de inrichting op de Zoomdam”, stelt Krijnen.

Inmiddels zijn we vier maanden verder, maar volgens Krijnen hebben de besprekingen nog geen zichtbare resultaten opgeleverd. “Ondertussen blijft de zichtbaarheid van fietsers in deze wintermaanden zwaar onvoldoende. Het gaat hier niet alleen om de rotonde, maar ook om de verbinding met de Halsterseweg. Ik maak mij grote zorgen nu de leerlingen weer volop naar school gaan.” Hij wil dan ook weten waarom er in de afgelopen maanden geen maatregelen getroffen zijn.