Vragen over rotonde bij Intratuin

Halsterse Zuidwestkrant 1 juni 2020 (fot0 Bep Tielemans)

HALSTEREN – Vanuit politieke partij SAMEN0164 zijn vragen gesteld aan het college van b en w van gemeente Bergen op Zoom over aanleg van een rotonde bij Intratuin aan de Halsterseweg. 

Raadslid Reinoud Krijnen heeft ook de werkgroep bewoners herinrichting Halsterseweg, Dorpsraad Halsteren en Fietsersbond hierover ingelicht. Raadslid Reinoud Krijnen: “Aanleiding is berichtgeving dat Intratuin gaat uitbreiden met 1.150 vierkante meter. Dit vinden wij een goede zaak omdat deze onderneming blijft investeren in de toekomst en de levensvatbaarheid van het bedrijf. Zeker in deze coronatijd met al haar beperkingen is dit bewonderenswaardig te noemen. Met de uitbreiding zal, zeker op termijn, de toestroom van klanten tot dit bedrijf toenemen. Dit vraagt aandacht voor de verkeersafwikkeling op de Halsterseweg-Noord. Maar biedt ook weer kansen. Momenteel hebben we nog steeds op deze Halsterseweg problemen.

Een rotonde die gebruikt kan worden voor de toegang tot Intratuin zorgt enerzijds voor een doorstroming van het verkeer en anderzijds voor een serieuze verkeersremmende maatregel. Tevens biedt deze rotonde de mogelijkheid voor Intratuin om aan de overzijde van de ingang extra parkeerplaatsen aan te leggen. Voor de avonduren zou met Intratuin kunnen worden afgesproken dat de omwonenden hier buiten de openingstijden gebruik van maken. Wetende dat de herinrichting van de Halsterseweg-Noord nog niet in de startblokken staat, vragen we met Intratuin in gesprek te gaan.”