Wethouder Koenders: Geen nieuw meubilair als het niet noodzakelijk is

Bergse Bode 4 augustus 2020 (Remko Vermunt)

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom gaat geen meubilair vervangen als dat niet noodzakelijk is. Dat reageert wethouder Petra Koenders op vragen van Reinoud Krijnen (Samen0164).

Het college van burgemeester en wethouders maakte onlangs bekend een krediet voor vervanging van het meubilair in het stadskantoor aan te houden, terwijl andere kredieten (tijdelijk) kwamen te vervallen. Het ging om onder andere het krediet voor een nieuwe woonwagenlocatie en voor vervanging van sportvelden.

Dat zorgde voor de nodige vragen bij de politiek én bij de burgers, want waarom wordt er wél geïnvesteerd in nieuw meubilair terwijl er juist bezuinigd moet worden. De wethouder laat nu weten: “Er is een krediet beschikbaar om in die situaties waar het echt niet anders kan een bureau of een stoel aan te schaffen. Er zal altijd eerst binnen de organisatie naar passende alternatieven worden gekeken.”

Reinoud Krijnen stelde ook vragen over een mogelijke vergoeding van 500 euro voor ambtenaren om hun thuiswerkplek in te richten. Maar, daar is volgens de wethouder geen sprake van. “Wij hebben geen idee waar dit verhaal vandaan komt. Geen enkele medewerker heeft een thuiswerkvergoeding ontvangen.”