Deuren van De Schelp mogelijk in januari weer open

Bergse Bode 18 december 2020 (Remko Vermunt)

BERGEN OP ZOOM – Als alles meezit, dan verwacht de gemeente Bergen op Zoom dat de deuren van Zwembad de Schelp medio januari weer open kunnen voor publiek. Dat heeft wethouder Annette Stinenbosch laten weten.

Op woensdag 27 november heeft er een proefzwemdag plaatsgevonden met een kleine groep geselecteerde zwemmers. De uitkomsten hiervan waren positief en daarom wilde men op zaterdag 7 december een proefzwemdag organiseren met een grotere groep zwemmers. Dat ging echter niet door, omdat er legionella werd aangetroffen in de douches. “In het kader van het proefzwemmen is het noodzakelijk dat de zwemmers zich voorafgaand aan het zwemmen douchen omdat anders geen representatief beeld kan worden gekregen van de effecten tussen zwemmers en het zwemwater.”

De proefzwemdag werd uitgesteld. In eerste instantie werd één week aangehouden, maar het duurt langer om de douches legionellavrij verklaard te krijgen. “Vorige week zijn monsters afgenomen en we verwachten komende week de uitslag van die monsters te krijgen”, vertelt Stinenbosch. Maar, vanwege de kerstvakantie, wordt het lastiger om dan een proefzwemdag te organiseren. “We hopen in de week van nieuwjaar een nieuwe datum te kunnen prikken voor de proefzwemdag.” Mocht die dag positief uitpakken, dan zou het zomaar snel kunnen gaan met de heropening van De Schelp.

Reinoud Krijnen van Samen0164 vindt echter dat de gemeente met een alternatief moet komen. “Zwembad De Melanen is sinds 2 september gesloten en beschikbaar voor onderhoud. Inmiddels zijn we 3½ maand verder, het college heeft 2½ maand geleden aangegeven een actieplan te hebben om De Melanen als alternatief te kunnen aanbieden. Welke acties heeft u ondernomen en wanneer kan de blaashal uit de kast worden gehaald?”, wil het raadslid weten. “Tot slot, gaat u regelen dat er tijdens de kerstvakantie in de gemeente Bergen op Zoom kan worden gezwommen?”