SAMEN0164 wil duidelijkheid over fietsenstalling binnenstad

Bergse Bode 18-1-2021 (Remko Vermunt)

BERGEN OP ZOOM – Hoe gaat de gemeente Bergen op Zoom het bezoek per fiets aan de binnenstad stimuleren, zodat de parkeerdruk niet verder toeneemt? Dat is één van de vragen die Reinoud Krijnen van SAMEN0164 stelt aan het college van burgemeester en wethouders.

Reinoud Krijnen maakt zich zorgen over het effect van het sluiten van de overdekte fietsenstalling in de Sint Annastraat in de binnenstad van Bergen op Zoom. “Vanaf 1 januari 2021 heeft u deze fietsenstalling ontmanteld. Dit betekent niet alleen dat hier geen fietsen meer kunnen worden gestald, maar ook dat de openbare toiletvoorziening en de faciliteit van kluisjes en buggyverhuur is opgeheven”, stelt Krijnen.

Hij is van mening dat, nu mensen hun kostbare fiets niet kwijt kunnen in de fietsenstalling, de parkeerdruk zal toenemen. “Immers, men zal nu met de auto de stad bezoeken. U zet alles op alles om een bruisende binnenstad te ontwikkelen. Als dit lukt zijn extra voorzieningen om fietsen te parkeren nodig.”

Krijnen wil dan ook weten hoe de gemeente de capaciteit van fietsenstallingen op peil gaat houden. “En hoe gaat u ervoor zorgen dat er een plaatsvervangende toiletvoorziening komt? Een aantal daklozen maakt hier gebruik van, ook om zich op te frissen.”