Zorgen over waterkwaliteit van de Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM – Geen zwemverbod en toch wordt de fontein in de Binnenschelde uitgezet vanwege mogelijke verspreiding van blauwalg. Het zijn twee dingen die Reinoud Krijnen van SAMEN0164 niet kan rijmen.

De gemeente besloot eind juni om de fontein in de Binnenschelde voorlopig even uit te zetten. Aanleiding was de onrust die ontstond, nadat in de media werd gemeld dat er mogelijk sprake was van een gevaarlijke situatie omdat blauwalg door verneveling via de fontein zou worden verspreid.

SAMEN0164 maakt zich echter grote zorgen over de communicatie naar recreanten over de waterkwaliteit van de Binnenschelde. Want, ondanks dat de fontein is uitgezet en er onderzoek gedaan zou worden naar de waterkwaliteit, is er geen zwemverbod ingesteld voor de Binnenschelde.

“U als gemeente gaat over de veiligheid inzake het recreatief gebruik van de Binnenschelde. Er zijn informatieborden van de gemeente en van het waterschap en één vlag die duidelijkheid moeten verschaffen. Waarom gebruikt u geen vlaggen, die over de gehele Binnenschelde te zien zijn? Aan onze Noordzeestranden worden deze vlaggen succesvol ingezet. Iedereen kan daar zien of zwemmen wel of niet verantwoord is”, stelt Krijnen voor.

Daarnaast wil hij weten of er dagelijks wordt vastgesteld of het water nog wel voldoet aan de eisen voor recreatie in en om het water.